Tuesday, December 1, 2009

ANTARA BIJAK DAN GILA !

Salam...

Pagi ni masa ai dalam perjalanan nak ke opis, ai nampak seorang makcik nak melintas jalan raya. Lampu isyarat masa tu dah bertukar ke merah tapi ada satu kereta ni, toyota harrier kaler hitam dok menunjukkan kebodohan si pemandunya dengan laju hampir nak melanggar makcik tu!

Hangen betol ai tengok situasi masa tu, nak je ai bagi middle finger kat pemandunya yang bangang tu! Apakah kerana ko kaya maka ko dah tak kenal antara warna merah dengan warna hijau??? Tengok dari kereta mesti ko kaya, kalau ko kaya mesti ko ni berhotak, berpelajaran! Tapi kat mana ko letak otak ko ekkk??? Kat bontot kah? Grrrr.....


Situasi kedua pulak, ai menapak nak pi tapau roti canai, lalu le kat tong sampah besar, sekali ai terkejut beruk nampak sorang pakcik tua tengah korek-korek tong sampah nak cari sisa makanan.

Yang buat ai terkejut bukan kerana pakcik tu dok korek tong sampah, tapi yang buat ai terkejut ialah pakcik tu berseluar tapi koyak-rabak, dah jadik macam skirt, maka korang bayangkan le, ai boleh nampak private section pakcik tu, orang-orang kat kedai mamak tu apatah lagi?

Persoalannya, dimanakah pihak berwajib? Dimanakah pihak kebajikan masyarakat? Atau sekurang-kurangnye sukarelawan rumah orang-orang tua. Ai rasa pakcik tu tak gila tapi dia menghadapi tekanan.

Pagiku yang indah dicemari dengan pemandangan orang kaya bijak yang buta warna, bersama dengan orang tua kurang waras yang ....tuttt.....

8 tukang komen:

Fahim 'n Alin said...

munken harier 2 bkn orang kaye..driver ke..

munken jugak org bute kot..mm boleh ke? hehhe

sara said...

~ To Fahim : yelah tu agaknye, pemandu tu buta hati, buta perasaan dan juga buta kaler...ekekekek....

Pakcik Mamau said...

cian org tua tu..sedey lak pakcik bc..sob..sob..org jiwang cam pakcik ni mmg ati kecik..cepat pilu,cepat sedih,cepat hiba ka..kahkahkah!

sara said...

~ To Pakcik : wakakakak...hati sedih pilu hiba...ahahahah....

Rash said...

die cirit birit kot.. dh nk kuar dh tuh =p huhuhu

Liyana said...

saya paling geram kalau kereta besar yang macam tu..memang sakit hati sangat2.. x tau sabar, berlagak namapos... hangin beb

sara said...

~ To Rash, kalau dia nak tercirit, ai doakan terciritttttt terus, nyawa orang tu, mana leh buat main2...

sara said...

~ To Liyana : Ai lagi le hangen satu badan, berlagak wei, hampeh...mati sok masuk kubo bukan bawak keta pon, kan?kan?kan?

ANTARA BIJAK DAN GILA !

Salam...

Pagi ni masa ai dalam perjalanan nak ke opis, ai nampak seorang makcik nak melintas jalan raya. Lampu isyarat masa tu dah bertukar ke merah tapi ada satu kereta ni, toyota harrier kaler hitam dok menunjukkan kebodohan si pemandunya dengan laju hampir nak melanggar makcik tu!

Hangen betol ai tengok situasi masa tu, nak je ai bagi middle finger kat pemandunya yang bangang tu! Apakah kerana ko kaya maka ko dah tak kenal antara warna merah dengan warna hijau??? Tengok dari kereta mesti ko kaya, kalau ko kaya mesti ko ni berhotak, berpelajaran! Tapi kat mana ko letak otak ko ekkk??? Kat bontot kah? Grrrr.....


Situasi kedua pulak, ai menapak nak pi tapau roti canai, lalu le kat tong sampah besar, sekali ai terkejut beruk nampak sorang pakcik tua tengah korek-korek tong sampah nak cari sisa makanan.

Yang buat ai terkejut bukan kerana pakcik tu dok korek tong sampah, tapi yang buat ai terkejut ialah pakcik tu berseluar tapi koyak-rabak, dah jadik macam skirt, maka korang bayangkan le, ai boleh nampak private section pakcik tu, orang-orang kat kedai mamak tu apatah lagi?

Persoalannya, dimanakah pihak berwajib? Dimanakah pihak kebajikan masyarakat? Atau sekurang-kurangnye sukarelawan rumah orang-orang tua. Ai rasa pakcik tu tak gila tapi dia menghadapi tekanan.

Pagiku yang indah dicemari dengan pemandangan orang kaya bijak yang buta warna, bersama dengan orang tua kurang waras yang ....tuttt.....

8 comments:

Fahim 'n Alin said...

munken harier 2 bkn orang kaye..driver ke..

munken jugak org bute kot..mm boleh ke? hehhe

sara said...

~ To Fahim : yelah tu agaknye, pemandu tu buta hati, buta perasaan dan juga buta kaler...ekekekek....

Pakcik Mamau said...

cian org tua tu..sedey lak pakcik bc..sob..sob..org jiwang cam pakcik ni mmg ati kecik..cepat pilu,cepat sedih,cepat hiba ka..kahkahkah!

sara said...

~ To Pakcik : wakakakak...hati sedih pilu hiba...ahahahah....

Rash said...

die cirit birit kot.. dh nk kuar dh tuh =p huhuhu

Liyana said...

saya paling geram kalau kereta besar yang macam tu..memang sakit hati sangat2.. x tau sabar, berlagak namapos... hangin beb

sara said...

~ To Rash, kalau dia nak tercirit, ai doakan terciritttttt terus, nyawa orang tu, mana leh buat main2...

sara said...

~ To Liyana : Ai lagi le hangen satu badan, berlagak wei, hampeh...mati sok masuk kubo bukan bawak keta pon, kan?kan?kan?