Monday, November 30, 2009

PRINTER UNTUK DIJUAL !

Salam...

Petang ni ai nak kongsikan salah satu printer yang akan dijual di PC Fair, KLCC booth tempat ai bertugas.

Ok, printer ni tak pakai catridge, ia cuma pakai ink, atau lebih di kenali sebagai CISS = Continuous Ink Supply System. So maknanya boleh refill la ye...Pakai ink yang boleh refill ni lebih murah dari pakai catridge. Contohnya : sepuluh catridge 8ml bersamaan dengan satu botol refillable ink 100ml.

Satu catridge 8ml ialah RM 35.00 tapi satu botol 100ml hanyalah RM30.00. Cuba kira berape ratus ringgit korang boleh jimat untuk beli ink printer? Sangat berguna untuk student tau, dapat kurangkan kos. Harga printer ni cuma RM3++ termasuk pemasangan CISS dan free ink.


Ni contoh salah satu printernye ye, All-in-one. (copy,print,scan) Yang kat tepi kiri tu dipanggil CISS.


Zoom dekat sikit...CISS...


10 tukang komen:

Pakcik Mamau said...

harga xleh kurang ke?pakcik nk sambau 1 ni..perniagaan pakcik makin berkembang ni tp mesin smua jnis lame2 pnye..hehehe..jual kat mudah pn xlaku woo..

sara said...

~ To Pakcik : Sudah manyak mulah oooo...mau potong gaji ai ka pakcik? wakakakak....

Arief Arf said...

wah..
hot deal!
saiz printer tu besar tak?
gedabak ke?
tgk gambar tu susah nak bajet sket la..
hahaha

KayZ said...

cik sara, i nk cari CISS utk epson cx5500. bape harga ek?

Huda said...

eh, bila eks pc fair? mahu terjah~

sara said...

~ To Arief : memang agak besar sebab all-in-one, dia ade 3 fungsi, bukan saja leh print, tapi leh fotocopy dgn scan sekalik.

sara said...

~ To Huda : PC Fair akan bermula 4hb ni sampai 7hb ni. Jumaat hingga Ahad di KLCC. 11am-11pm.

sara said...

~ To KayZ : Awak dah pasang CISS kat printer tu ke? Kalau dah pasang CISS tu, awak cuma perlu beli refill ink saje. Harga asal ink sebotol RM30. Untuk PC Fair, sebotol RM15, kalau awak beli 4 botol RM40 for Black, Magenta, Cyan & Yellow.

Kalau belum pasang CISS, caj pemasangan RM100-RM150, bergantung pada jenis printer.

KayZ said...

total cost sume nk pasang skali dgn CISS cartridge bape?

sara said...

~ To KayZ : Pemasangan + CISS ialah RM100-RM150 bergantung pada jenis printer awak. Sila datang ke booth ai kat no: 220, technician ai akan bantu..

PRINTER UNTUK DIJUAL !

Salam...

Petang ni ai nak kongsikan salah satu printer yang akan dijual di PC Fair, KLCC booth tempat ai bertugas.

Ok, printer ni tak pakai catridge, ia cuma pakai ink, atau lebih di kenali sebagai CISS = Continuous Ink Supply System. So maknanya boleh refill la ye...Pakai ink yang boleh refill ni lebih murah dari pakai catridge. Contohnya : sepuluh catridge 8ml bersamaan dengan satu botol refillable ink 100ml.

Satu catridge 8ml ialah RM 35.00 tapi satu botol 100ml hanyalah RM30.00. Cuba kira berape ratus ringgit korang boleh jimat untuk beli ink printer? Sangat berguna untuk student tau, dapat kurangkan kos. Harga printer ni cuma RM3++ termasuk pemasangan CISS dan free ink.


Ni contoh salah satu printernye ye, All-in-one. (copy,print,scan) Yang kat tepi kiri tu dipanggil CISS.


Zoom dekat sikit...CISS...


10 comments:

Pakcik Mamau said...

harga xleh kurang ke?pakcik nk sambau 1 ni..perniagaan pakcik makin berkembang ni tp mesin smua jnis lame2 pnye..hehehe..jual kat mudah pn xlaku woo..

sara said...

~ To Pakcik : Sudah manyak mulah oooo...mau potong gaji ai ka pakcik? wakakakak....

Arief Arf said...

wah..
hot deal!
saiz printer tu besar tak?
gedabak ke?
tgk gambar tu susah nak bajet sket la..
hahaha

KayZ said...

cik sara, i nk cari CISS utk epson cx5500. bape harga ek?

Huda said...

eh, bila eks pc fair? mahu terjah~

sara said...

~ To Arief : memang agak besar sebab all-in-one, dia ade 3 fungsi, bukan saja leh print, tapi leh fotocopy dgn scan sekalik.

sara said...

~ To Huda : PC Fair akan bermula 4hb ni sampai 7hb ni. Jumaat hingga Ahad di KLCC. 11am-11pm.

sara said...

~ To KayZ : Awak dah pasang CISS kat printer tu ke? Kalau dah pasang CISS tu, awak cuma perlu beli refill ink saje. Harga asal ink sebotol RM30. Untuk PC Fair, sebotol RM15, kalau awak beli 4 botol RM40 for Black, Magenta, Cyan & Yellow.

Kalau belum pasang CISS, caj pemasangan RM100-RM150, bergantung pada jenis printer.

KayZ said...

total cost sume nk pasang skali dgn CISS cartridge bape?

sara said...

~ To KayZ : Pemasangan + CISS ialah RM100-RM150 bergantung pada jenis printer awak. Sila datang ke booth ai kat no: 220, technician ai akan bantu..