Tuesday, December 29, 2009

AMARAN! ENTRY PANAS !

Salam...

Semalam ai ingin berbicara tentang sesuatu tapi ai tak terluah dengan kata-kata. Kerana hati ai sangat sakit, jiwa ai di kuasai oleh perasaan amarah yang tiada taranya.

Kerna ai tau, jika ai buka mulut dalam perasaan yang marah sebegitu, tiada satu pun perkataan yang baik akan ai ungkapkan, pastinye penuh dengan kata-kata yang sangat busuk ertinya...

Ai bukan seorang staff yang tidak respect pada ketua ai. Ai sangat respect ketua ai sehingga ai sanggup kerja dua minggu tanpa cuti direct pagi sampai malam tanpa imbuhan. Di ulang...tanpa imbuhan! Ai buat kerja di PC Fair secara sukarela, ai tak minta bayaran pun selama 3 hari tu. Kalau ikut standard bayaran, ai dah dapat RM300 untuk 3 hari tu. Itu belum campur komisen.

Tapi kerana wujudnya seorang manusia yang bodoh sombong, maka ai terasa ingin sekali memaki hamunnya. Macam p***m**! Mampuslah ko. S**l...

Dah seminggu si bangang tu dok tahan salary kitorang gara-gara dia bad mood. Ko bad mood dengan bini ko sekalipun tak payah le nak tunjuk kat ai. Bodoh. Tak profesional langsung...

Apakah jadahnye? Ko pikir ko ade kuasa sign cek maka ko boleh sesuka hati nak tunjuk kuasa? Pirraaa mabukkk...Ko mane penah pikir tanggungjawab ai terhadap keluarga? Adik ai nak masuk sekolah minggu depan. Grrrr...ai adalah sangat marah & sakit hati...

Kalau ko baca blog ai ni, ai nak cakap satu je, ko memang b**i, tak kenang budi, ai sanggup tolong ko buat keje pada hujung minggu masa PC Fair tanpa minta sesen pun, ko buat macam ni ek, tunjuk ko punye besar kepala bapak!

Sialan lu!

12 tukang komen:

Si budak Aboi said...

hrp2 die bace blog nie !
sabor ea..

bluesky said...

siannya kt awk..sabar ek..
sometimes org atasan mmg camtu..
bajet best..suka look down kt org lain..prnh ada
pnglman masa praktkl..
kitaorg dak praktikl ni x bleh nk borak skit,
pdhl bkn kitaorg x buat keje pn..dh la cmpny x bg elaun..huh..

[s][u][e][h][a][n][n] said...

uik..sabar2...dia wat kat u nnt dia dapat la balasan tau..jgn sedih..

Frazi A said...

uish, marah giler ni, mmg marah pn kalu ak..sabar2

cik nurulain said...

sabar tu sebahagian dr iman. sabar k?

Pakcik Mamau said...

uiii..dasat..sabau..sabau..kang xsmpai taun dpn dia bg gaji gak tu..hehehe..

relevan said...

Marahnye dia..sabau2

Nyetok said...

ish ish ish.. sabor.. tokey tu x blajar labour law ke

Sizuka said...

pernah kene mcm ni jugak.
sengal, moody pastu mnyusahkan org lain. huh.

sabaw je laa

aidah said...

Sabar je la dik oi, karang marah2 terus dia tak sign cheque tu.

ME~SARA said...

~ To All Of You : Terima kaseh kerana sudi mendengar luahan hati amarah ai...maaflah ai gunakan bahasa yang kurang sopan...

WiraTLC said...

sabar-sabar...

AMARAN! ENTRY PANAS !

Salam...

Semalam ai ingin berbicara tentang sesuatu tapi ai tak terluah dengan kata-kata. Kerana hati ai sangat sakit, jiwa ai di kuasai oleh perasaan amarah yang tiada taranya.

Kerna ai tau, jika ai buka mulut dalam perasaan yang marah sebegitu, tiada satu pun perkataan yang baik akan ai ungkapkan, pastinye penuh dengan kata-kata yang sangat busuk ertinya...

Ai bukan seorang staff yang tidak respect pada ketua ai. Ai sangat respect ketua ai sehingga ai sanggup kerja dua minggu tanpa cuti direct pagi sampai malam tanpa imbuhan. Di ulang...tanpa imbuhan! Ai buat kerja di PC Fair secara sukarela, ai tak minta bayaran pun selama 3 hari tu. Kalau ikut standard bayaran, ai dah dapat RM300 untuk 3 hari tu. Itu belum campur komisen.

Tapi kerana wujudnya seorang manusia yang bodoh sombong, maka ai terasa ingin sekali memaki hamunnya. Macam p***m**! Mampuslah ko. S**l...

Dah seminggu si bangang tu dok tahan salary kitorang gara-gara dia bad mood. Ko bad mood dengan bini ko sekalipun tak payah le nak tunjuk kat ai. Bodoh. Tak profesional langsung...

Apakah jadahnye? Ko pikir ko ade kuasa sign cek maka ko boleh sesuka hati nak tunjuk kuasa? Pirraaa mabukkk...Ko mane penah pikir tanggungjawab ai terhadap keluarga? Adik ai nak masuk sekolah minggu depan. Grrrr...ai adalah sangat marah & sakit hati...

Kalau ko baca blog ai ni, ai nak cakap satu je, ko memang b**i, tak kenang budi, ai sanggup tolong ko buat keje pada hujung minggu masa PC Fair tanpa minta sesen pun, ko buat macam ni ek, tunjuk ko punye besar kepala bapak!

Sialan lu!

12 comments:

Si budak Aboi said...

hrp2 die bace blog nie !
sabor ea..

bluesky said...

siannya kt awk..sabar ek..
sometimes org atasan mmg camtu..
bajet best..suka look down kt org lain..prnh ada
pnglman masa praktkl..
kitaorg dak praktikl ni x bleh nk borak skit,
pdhl bkn kitaorg x buat keje pn..dh la cmpny x bg elaun..huh..

[s][u][e][h][a][n][n] said...

uik..sabar2...dia wat kat u nnt dia dapat la balasan tau..jgn sedih..

Frazi A said...

uish, marah giler ni, mmg marah pn kalu ak..sabar2

cik nurulain said...

sabar tu sebahagian dr iman. sabar k?

Pakcik Mamau said...

uiii..dasat..sabau..sabau..kang xsmpai taun dpn dia bg gaji gak tu..hehehe..

relevan said...

Marahnye dia..sabau2

Nyetok said...

ish ish ish.. sabor.. tokey tu x blajar labour law ke

Sizuka said...

pernah kene mcm ni jugak.
sengal, moody pastu mnyusahkan org lain. huh.

sabaw je laa

aidah said...

Sabar je la dik oi, karang marah2 terus dia tak sign cheque tu.

ME~SARA said...

~ To All Of You : Terima kaseh kerana sudi mendengar luahan hati amarah ai...maaflah ai gunakan bahasa yang kurang sopan...

WiraTLC said...

sabar-sabar...