Thursday, December 17, 2009

SALAM MAAL HIJRAH...

Salam...

Memandangkan esok kita sebagai umat islam akan menyambut tahun baru hijrah, maka ai dengan berbesar hati nak ucapkan kat korang semua Salam Maal Hijrah...


Lambaian 1 Muharram 1431 makin terasa, beberapa jam je lagi kita akan berhijrah ke tahun baru, korang dah renungkan ke ape yang korang dah hijrahkan sepanjang tahun ni? Heheh...ai dah banyak berhijrah...daripada takde blog sampai le ade blog, ekekek...itu pon hijrah tau.... Korang pon leh hijrah gak daripada sifat kedekut kepada sifat yang pemurah, eheheh....daripada gemok kepada kurus pon dikira hijrah juga tau....tapi yang lebih afdal mari le kita sama-sama berhijrah daripada sifat buruk kepada sifat yang lebih baik...





Esok akan bermulanye cuti hujung minggu, korang nak pi mana ek? Ai pon dah pening-pening lalat ni, tak tau nak kemana...nak balik kampong, tiket dah habis lak...adoiii...ape macam ek?

Ape kata kita pi itot orang berarak sempena maal hijrah esok nak tak? Leh juga tambah-tambah pahala yang nipis ni, sambil tu leh berselawat keatas junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w...

Jom la wei...meh le kita sama-sama pi...








Selawat keatas nabi ni ai kredit to google ok...

6 tukang komen:

Si budak Aboi said...

salam maal hijrah !

Pakcik Mamau said...

salam maal hijrah juga...klia train dh klik..hehehe..

NahDaTuLIzaH said...

Selamat Tahun Baru...

Akhatam said...

Selamat Tahun Baru Hijriyah ya boss... salam kenal nih...

RiNa said...

salam maal hijrah jgk ^_^

sara said...

~ To all of my dearest frens : Salam tahun baru untuk korang juga...

SALAM MAAL HIJRAH...

Salam...

Memandangkan esok kita sebagai umat islam akan menyambut tahun baru hijrah, maka ai dengan berbesar hati nak ucapkan kat korang semua Salam Maal Hijrah...


Lambaian 1 Muharram 1431 makin terasa, beberapa jam je lagi kita akan berhijrah ke tahun baru, korang dah renungkan ke ape yang korang dah hijrahkan sepanjang tahun ni? Heheh...ai dah banyak berhijrah...daripada takde blog sampai le ade blog, ekekek...itu pon hijrah tau.... Korang pon leh hijrah gak daripada sifat kedekut kepada sifat yang pemurah, eheheh....daripada gemok kepada kurus pon dikira hijrah juga tau....tapi yang lebih afdal mari le kita sama-sama berhijrah daripada sifat buruk kepada sifat yang lebih baik...





Esok akan bermulanye cuti hujung minggu, korang nak pi mana ek? Ai pon dah pening-pening lalat ni, tak tau nak kemana...nak balik kampong, tiket dah habis lak...adoiii...ape macam ek?

Ape kata kita pi itot orang berarak sempena maal hijrah esok nak tak? Leh juga tambah-tambah pahala yang nipis ni, sambil tu leh berselawat keatas junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w...

Jom la wei...meh le kita sama-sama pi...








Selawat keatas nabi ni ai kredit to google ok...

6 comments:

Si budak Aboi said...

salam maal hijrah !

Pakcik Mamau said...

salam maal hijrah juga...klia train dh klik..hehehe..

NahDaTuLIzaH said...

Selamat Tahun Baru...

Akhatam said...

Selamat Tahun Baru Hijriyah ya boss... salam kenal nih...

RiNa said...

salam maal hijrah jgk ^_^

sara said...

~ To all of my dearest frens : Salam tahun baru untuk korang juga...