Tuesday, December 22, 2009

BAJET LARI...

Salam...

Tajuk ai baik punye kan, hehehe...tapi itu le kenyataannye wei, ni dah nak habis tahun, awal januari ni budak nak masuk sekolah balik, sakit jiwa ai tau...gaji ade lah ciput je, nasib baik le ade nuffnang ni tolong2 ai sikit, kalau tak parah ai...

Ni adik bongsu ai masih sekolah, nak masuk tingkatan dua, buku nak kena beli, yuran nak kena bayau, baju dah kuning lusuh, kasut dah koyak rabak, huhuhu....mati le...itupun naseb baik adik bongsu ai tu pi keje part time kat food court Tesco, adelah RM20 sehari, dapat le dia duit belanja nak masuk sekolah sikit-sikit.

Mak ai dah tua, tak bekerja lagi, pak ai lagi le tua, wakakakak...so tanggung jawab menyara family jatuh kat adik lelaki ai no.7 yang belom kawen tu, bertunang dah lama, tapi tak cukup-cukup duit nak kawen, eheheh...mano nak cukup duitnye? Kalau gaji tetiap bulan dok habis menyara family je...tapi ai tetap bersyukur ade adik yang bertanggungjawab macam dia.

Nak harap abang ngan kakak ai pon tak boleh juga, masing-masing dah kawen, anak ramai...semua pon nak masok sekolah, wakakakak....Mana yang ai dapat bantu adik bongsu ai tu untuk masuk sekolah, ai akan bantu. Esok lusa kalau adik ai yang no.7 tu nak kawen pon, ai tetap akan bantu dia gak, cian plak kat dia...

So, ai cuma nak gitau kat diri ai sendiri bahawasanya bajet ai lari gila-gila...ahahahahah....


11 tukang komen:

Si budak Aboi said...

klik lebey sikit aa nuff tue ok !

relevan said...

Takper Sara..Bajet lari ko p perambat bajet tu laju2..

Pakcik Mamau said...

hahahaha..lawak tul la!

Rash said...

huhuhu.. sgt phm situasi wlupun rash x alami lg.. td br jer balik dr shopping bag sekolah adik2 rash.. 2 org nye bag jer dh lebih 1 rat =)

IxoR@ said...

klu bajet lari....kita kena kejar...ajak nuff sekali kejar itu bajet tau!

:)

senang hati sebab tanggungan masih dlm tahap sederhana... alhamdulillah.

IxoR@ said...
This comment has been removed by the author.
sara said...

~ To Aboi : itu le korang, tlg le ai klik lebey sket ekkk...

sara said...

~ To Relevan : kang ai pi perambat bajet tu, amboiii...biase bajet neh...

sara said...

~ To Pakcik : apo ehh yang lawak? ai tara wit ni...

sara said...

~ To Rash : tu baru beg skolah je dh capai 100, blum kira baju kasut buku yuran lagi, uwaaa....nanges ai..

sara said...

~ To Ixora : syukur kat awak juge...

BAJET LARI...

Salam...

Tajuk ai baik punye kan, hehehe...tapi itu le kenyataannye wei, ni dah nak habis tahun, awal januari ni budak nak masuk sekolah balik, sakit jiwa ai tau...gaji ade lah ciput je, nasib baik le ade nuffnang ni tolong2 ai sikit, kalau tak parah ai...

Ni adik bongsu ai masih sekolah, nak masuk tingkatan dua, buku nak kena beli, yuran nak kena bayau, baju dah kuning lusuh, kasut dah koyak rabak, huhuhu....mati le...itupun naseb baik adik bongsu ai tu pi keje part time kat food court Tesco, adelah RM20 sehari, dapat le dia duit belanja nak masuk sekolah sikit-sikit.

Mak ai dah tua, tak bekerja lagi, pak ai lagi le tua, wakakakak...so tanggung jawab menyara family jatuh kat adik lelaki ai no.7 yang belom kawen tu, bertunang dah lama, tapi tak cukup-cukup duit nak kawen, eheheh...mano nak cukup duitnye? Kalau gaji tetiap bulan dok habis menyara family je...tapi ai tetap bersyukur ade adik yang bertanggungjawab macam dia.

Nak harap abang ngan kakak ai pon tak boleh juga, masing-masing dah kawen, anak ramai...semua pon nak masok sekolah, wakakakak....Mana yang ai dapat bantu adik bongsu ai tu untuk masuk sekolah, ai akan bantu. Esok lusa kalau adik ai yang no.7 tu nak kawen pon, ai tetap akan bantu dia gak, cian plak kat dia...

So, ai cuma nak gitau kat diri ai sendiri bahawasanya bajet ai lari gila-gila...ahahahahah....


11 comments:

Si budak Aboi said...

klik lebey sikit aa nuff tue ok !

relevan said...

Takper Sara..Bajet lari ko p perambat bajet tu laju2..

Pakcik Mamau said...

hahahaha..lawak tul la!

Rash said...

huhuhu.. sgt phm situasi wlupun rash x alami lg.. td br jer balik dr shopping bag sekolah adik2 rash.. 2 org nye bag jer dh lebih 1 rat =)

IxoR@ said...

klu bajet lari....kita kena kejar...ajak nuff sekali kejar itu bajet tau!

:)

senang hati sebab tanggungan masih dlm tahap sederhana... alhamdulillah.

IxoR@ said...
This comment has been removed by the author.
sara said...

~ To Aboi : itu le korang, tlg le ai klik lebey sket ekkk...

sara said...

~ To Relevan : kang ai pi perambat bajet tu, amboiii...biase bajet neh...

sara said...

~ To Pakcik : apo ehh yang lawak? ai tara wit ni...

sara said...

~ To Rash : tu baru beg skolah je dh capai 100, blum kira baju kasut buku yuran lagi, uwaaa....nanges ai..

sara said...

~ To Ixora : syukur kat awak juge...