Friday, December 18, 2009

GIGINYE LUCU !!!

Salam...

Hari ni kita semua dah mula bercuti-cuti malaysia, ekekekek....ai tak jadi le nak pi itot orang berarak sempena maal hijrah sebab hari ni family ai akan datang dari melaka, wahahahah...walaupun ai tak dapat balik kampong sebab tiket bas dah habis, tapi ai tetap dapat jumpa diorang gak sebab diorang yang akan datang kat sini, huhuhuhu....best nye! yeay...

Malam tadi kan ade orang tu call kata nak datang umah ai tau, ai tengah baring-baring baca buku terus bangun tenggek air, pastu ai dah siap buatkan air, hidangkan kopok udang goreng, sekali diorang tak jadik datang tau, takmo kawan...ekekekek....takpe korang, sok pepagi buta ai akan terpacul kat umah korang...hahahah...jaga korang...

Malam tadi ai takde selera nak mamam nasi le, tak tau le nape...tetiba teringin nak makan mee goreng udang pulak. Jadi ai pon masuk dapor, nampak ade mee udang HAR MEE...HO HO HO LIAO....(penah tengok iklan tu ke?) prungg pranggg prungg pranggg....maka terhasil lah mee udang Har Mee! Betol-betol Ho Liao! Hahahahah.....





Lagi satu ai nak story pasal gigi, hehehhe...semalam bos ai belikan kitorang 2 kilo buah anggur merah, rasanye sangat manis, buahnye pon besau-besau...pas kitorang semua ramai-ramai (termasuk bos ai) dah qiqahkan buah tu, kitorang pon lepak borak-borak jap ngan bos ai, sekali orang tua tu meluru masuk opis dia, ai pon heran le...pehal lak orang tua ni...

Rupanye dia pi amek berus gigi, letak sket colgate...pastu terus pi pantry, gosok gigi, ahahahahah....ai dah gelak guling-guling...dah kul 5 petang pon dia masih nak berus gigi selepas makan, padahal jap je lagi dah boleh balik umah....lagipon kitorang makan buah je, bukan makan nasi pon, ai terasa lucu le dengan sifat pembersih bos ai tu...huhuhu...penah ke korang bawa stok ubat gigi ke opis untuk berus gigi? Ataupun penah ke korang berus gigi selepas lunch time? heheheh...ai rasa ramai yang tak....ekekekekek....

Tapi ai memang tabik dengan gigi bos ai tu, wakakakak....puteh berseh berkilau-kilau..

6 tukang komen:

LUKISAN PENA said...

dia pakai kayu sugi kot??

Pakcik Mamau said...

hehehehe..cam best jer..

Si budak Aboi said...

bos anda tu muslim ker?

sara said...

~ To Lukisan Pena : Takde lah, bos ai pakai colgate biasa tu je..

sara said...

~ To Pakcik : Ape yang best? Buah Anggur ke? hahahahah...

sara said...

~ To Aboi : Bos ai cino...nape ek?

GIGINYE LUCU !!!

Salam...

Hari ni kita semua dah mula bercuti-cuti malaysia, ekekekek....ai tak jadi le nak pi itot orang berarak sempena maal hijrah sebab hari ni family ai akan datang dari melaka, wahahahah...walaupun ai tak dapat balik kampong sebab tiket bas dah habis, tapi ai tetap dapat jumpa diorang gak sebab diorang yang akan datang kat sini, huhuhuhu....best nye! yeay...

Malam tadi kan ade orang tu call kata nak datang umah ai tau, ai tengah baring-baring baca buku terus bangun tenggek air, pastu ai dah siap buatkan air, hidangkan kopok udang goreng, sekali diorang tak jadik datang tau, takmo kawan...ekekekek....takpe korang, sok pepagi buta ai akan terpacul kat umah korang...hahahah...jaga korang...

Malam tadi ai takde selera nak mamam nasi le, tak tau le nape...tetiba teringin nak makan mee goreng udang pulak. Jadi ai pon masuk dapor, nampak ade mee udang HAR MEE...HO HO HO LIAO....(penah tengok iklan tu ke?) prungg pranggg prungg pranggg....maka terhasil lah mee udang Har Mee! Betol-betol Ho Liao! Hahahahah.....





Lagi satu ai nak story pasal gigi, hehehhe...semalam bos ai belikan kitorang 2 kilo buah anggur merah, rasanye sangat manis, buahnye pon besau-besau...pas kitorang semua ramai-ramai (termasuk bos ai) dah qiqahkan buah tu, kitorang pon lepak borak-borak jap ngan bos ai, sekali orang tua tu meluru masuk opis dia, ai pon heran le...pehal lak orang tua ni...

Rupanye dia pi amek berus gigi, letak sket colgate...pastu terus pi pantry, gosok gigi, ahahahahah....ai dah gelak guling-guling...dah kul 5 petang pon dia masih nak berus gigi selepas makan, padahal jap je lagi dah boleh balik umah....lagipon kitorang makan buah je, bukan makan nasi pon, ai terasa lucu le dengan sifat pembersih bos ai tu...huhuhu...penah ke korang bawa stok ubat gigi ke opis untuk berus gigi? Ataupun penah ke korang berus gigi selepas lunch time? heheheh...ai rasa ramai yang tak....ekekekekek....

Tapi ai memang tabik dengan gigi bos ai tu, wakakakak....puteh berseh berkilau-kilau..

6 comments:

LUKISAN PENA said...

dia pakai kayu sugi kot??

Pakcik Mamau said...

hehehehe..cam best jer..

Si budak Aboi said...

bos anda tu muslim ker?

sara said...

~ To Lukisan Pena : Takde lah, bos ai pakai colgate biasa tu je..

sara said...

~ To Pakcik : Ape yang best? Buah Anggur ke? hahahahah...

sara said...

~ To Aboi : Bos ai cino...nape ek?