Saturday, December 12, 2009

TERSALAH POKOK ! WAKAKA..

Salam...

Selamat berhujung minggu semua, best jugak sesekali bangun lewat-lewat pagi sabtu ni, hehehe...buat taik mata lebih...

Korang jangan nak kutuk ai pempuan pemalas ekk...heheheh....ai dah dua minggu keja takde cuti tau, isnin pai jumaat keje kat opis, sabtu & ahad lepas lak ai kena bertugas kat PC Fair KLCC, pastu sambung balik keje seminggu, haaaaa....minggu ni baru ai dapat bercuti, relax-relax kat umah, golek-golek ngan bantal, wakakakak....

Ok cukup, semalam ai ada training kat Sime Darby Subang Jaya, errr...kalau tak silap Wisma Consplant 1, kat lobi nak masuk tu ada Maybank, heheheh...yang kelakarnye decoration dalam Maybank tu yang buat ai terpinga-pinga kejap, kita ni dalam bulan December ke bulan February ekk? Tak caya cube korang tengok gambau kat bawah ni, ai curi-curi pi amek gambau ni....wakakakak...kalau guard dia nampak, mampos ai kena halau...







Ni pokok yang kita biasa lihat pada tahun baru cina kan? Ai rasa ni mesti diorang tak bersihkan atau pun tak susun atur balik deco ni sejak bulan Januari 2009, wakakakak.....

Diorang terlupa sekarang dah bulan December, patutnye kena tukar pokok yang ini....



......................



......................



......................



......................








Taraaaa....

Ni baru le pokok yang betol, pokok ni ai amek kat umah cik besday gal arituh, huhuhu....kita kan 1 Malaysia (ayat poyo) wakakakak....

Iyolah, cube korang pikir, Maybank tu punyelah besau gajah, tapi takkan le tak amek kira sensitiviti masyarakat majmuk kat Malaysia ni, takkan tara duit nak beli pokok kismes kot, ekekekek....kan tak pasal-pasal dah jadi modal entry blog ai, wakakakak...lantak ko....jangan nak murka kat ai plak....anggap ni sebagai teguran ikhlas dari ai untuk Maybank, jangan nak saman ai pulak okeh...

Masa ai duty kat KLCC arituh, punyalah besau pokok kismes dia, deco pun tantekkk tau....kat Times Square pon tantekkk....uiii....ai nak amek gambau lagi le...terutama kat Pavillion, siap ade rusa-rusa lagi, heheheh....

Pengajaran untuk ai dan kita semua, hormat kaum lain, negara tak kacau bilau. Jangan tersalah pokok lagi....ahahahaha....

14 tukang komen:

generasi clan said...

hah btol2 kita satu malaysia
nak kapel pun xkira kaum

Fathi Adha said...

haha... cm ner leh salah pokok nie.. diorang tak sempat belajr kot..

:)

Vestora said...

kunjung ya keblog saya di
Blog Saya
Ditunggu.... ya

Dak Wan said...

Krismas style malaysia :) Pokok lain siap dalam tong sampah pasu dia? Hehehe

Pakcik Mamau said...

tu diaorg sengaja letak ker?maybank tara bajet nk tukau bunga la tu..he..

generasi clan said...

bukan xde bajet.. krisis economi kot... kan tengah gawat nie

~** PROFFY **~ said...

kihkih..

kedukut nye maybank :)

erk erk..
klik klik samsung kat bawah nih :)

Rash said...

outdated nye deco diorg =p
pttnye kena amik kisah coz maybank kt tpt rmi org g kn..

Aidi-Safuan said...

nak cakap pemalas gak!hehe

sara said...

~ To Generasi : ai penah kapel dengan lelaki cino zaman skolah dulu, wakakakak....

sara said...

~ To Fathi : diorang bukan tak sempat blajar, tu malas nak ubah deco...

~ To Aidi : Ai sokong awak, memang pemalas tahap gaban...

sara said...

~ To Wan : Tak semua agensi @ syarikat kat M'sia ni tak amek berat macam tu, ade yang sangat profesional, takde lah camtu...

sara said...

~ To Proffy & Pakcik : diorang bukan tara bajet atau kudukut, diorang malas je tu...

sara said...

~ To Rash : ye rash, patut diorang kena alert dengan benda macam ni sebab tempat diorang tu ramai pengunjung...

TERSALAH POKOK ! WAKAKA..

Salam...

Selamat berhujung minggu semua, best jugak sesekali bangun lewat-lewat pagi sabtu ni, hehehe...buat taik mata lebih...

Korang jangan nak kutuk ai pempuan pemalas ekk...heheheh....ai dah dua minggu keja takde cuti tau, isnin pai jumaat keje kat opis, sabtu & ahad lepas lak ai kena bertugas kat PC Fair KLCC, pastu sambung balik keje seminggu, haaaaa....minggu ni baru ai dapat bercuti, relax-relax kat umah, golek-golek ngan bantal, wakakakak....

Ok cukup, semalam ai ada training kat Sime Darby Subang Jaya, errr...kalau tak silap Wisma Consplant 1, kat lobi nak masuk tu ada Maybank, heheheh...yang kelakarnye decoration dalam Maybank tu yang buat ai terpinga-pinga kejap, kita ni dalam bulan December ke bulan February ekk? Tak caya cube korang tengok gambau kat bawah ni, ai curi-curi pi amek gambau ni....wakakakak...kalau guard dia nampak, mampos ai kena halau...







Ni pokok yang kita biasa lihat pada tahun baru cina kan? Ai rasa ni mesti diorang tak bersihkan atau pun tak susun atur balik deco ni sejak bulan Januari 2009, wakakakak.....

Diorang terlupa sekarang dah bulan December, patutnye kena tukar pokok yang ini....



......................



......................



......................



......................








Taraaaa....

Ni baru le pokok yang betol, pokok ni ai amek kat umah cik besday gal arituh, huhuhu....kita kan 1 Malaysia (ayat poyo) wakakakak....

Iyolah, cube korang pikir, Maybank tu punyelah besau gajah, tapi takkan le tak amek kira sensitiviti masyarakat majmuk kat Malaysia ni, takkan tara duit nak beli pokok kismes kot, ekekekek....kan tak pasal-pasal dah jadi modal entry blog ai, wakakakak...lantak ko....jangan nak murka kat ai plak....anggap ni sebagai teguran ikhlas dari ai untuk Maybank, jangan nak saman ai pulak okeh...

Masa ai duty kat KLCC arituh, punyalah besau pokok kismes dia, deco pun tantekkk tau....kat Times Square pon tantekkk....uiii....ai nak amek gambau lagi le...terutama kat Pavillion, siap ade rusa-rusa lagi, heheheh....

Pengajaran untuk ai dan kita semua, hormat kaum lain, negara tak kacau bilau. Jangan tersalah pokok lagi....ahahahaha....

14 comments:

generasi clan said...

hah btol2 kita satu malaysia
nak kapel pun xkira kaum

Fathi Adha said...

haha... cm ner leh salah pokok nie.. diorang tak sempat belajr kot..

:)

Vestora said...

kunjung ya keblog saya di
Blog Saya
Ditunggu.... ya

Dak Wan said...

Krismas style malaysia :) Pokok lain siap dalam tong sampah pasu dia? Hehehe

Pakcik Mamau said...

tu diaorg sengaja letak ker?maybank tara bajet nk tukau bunga la tu..he..

generasi clan said...

bukan xde bajet.. krisis economi kot... kan tengah gawat nie

~** PROFFY **~ said...

kihkih..

kedukut nye maybank :)

erk erk..
klik klik samsung kat bawah nih :)

Rash said...

outdated nye deco diorg =p
pttnye kena amik kisah coz maybank kt tpt rmi org g kn..

Aidi-Safuan said...

nak cakap pemalas gak!hehe

sara said...

~ To Generasi : ai penah kapel dengan lelaki cino zaman skolah dulu, wakakakak....

sara said...

~ To Fathi : diorang bukan tak sempat blajar, tu malas nak ubah deco...

~ To Aidi : Ai sokong awak, memang pemalas tahap gaban...

sara said...

~ To Wan : Tak semua agensi @ syarikat kat M'sia ni tak amek berat macam tu, ade yang sangat profesional, takde lah camtu...

sara said...

~ To Proffy & Pakcik : diorang bukan tara bajet atau kudukut, diorang malas je tu...

sara said...

~ To Rash : ye rash, patut diorang kena alert dengan benda macam ni sebab tempat diorang tu ramai pengunjung...