Friday, December 25, 2009

HO! HO! HO!

Salam...

Hari ni seluruh rakyat Malaysia bercuti, hoorey...tapi ade gak yang kena keje ek...contohnye staff pasaraya besar, stesen minyak...heheheh....sebab kalau diorang tak keje, macam mane kita nak pi bershopping, macam mane kita nak isi minyak keta kan? heheheh....tapi berbaloi le sebab diorang dibayar double.

Ok, sempena krismes ni, ai nak wish kat kengkawan ai yang beragama Kristian : HAPPY KRISMES...ade juga yang buat umah terbuka, yang menjemput datang ke umah...terima kasih, kalau ai ade kesempatan, ai datang...





Kita kan rakyat Malaysia, memang berbilang kaum, dah bertahun-tahun ai pi umah terbuka member kristian untuk meraikan krismes mereka. Siap bertukar-tukar hadiah tanda menghormati mereka.

Perhatian : Ai kata meraikan saje, bukan suh ko pi mengamalkan agama mereka. Ni kang ade le yang nak kutuk ai cakap tak boleh pi celebrate krismes kat umah kawan. Sedangkan orang Islam kat luar sana berbondong-bondong menyambut Valentine Day lagi siott...itu lagi tak betol.

Ingat ye : Valentine bukan untuk kita umat Islam pi menyambut bersukaria sampai tergadai body. Valentine Day ialah hari memperingati kematian St. Valentine. (betulkan ai jika ai tersilap)

Ok cukup, berbalik pada menyambut perayaan krismes ni, hari ni ai akan keluar pi umah member yang akan merayakan perayaan itu. Ai cuma datang menziarah, mamam-mamam, borak-borak, pastu balek. ekekekek....

Dan lagi satu, ai nak ucapkan kat korang....



6 tukang komen:

Rash said...

happy holiday to u =)

ME~SARA said...

~ To Rash : For you too...

Putraz April said...

salam...

sggh sat no...

nice blog...moga diberkati

Salam perjuangan...

http://ashsyumul.blogspot.com/

ME~SARA said...

~ Tp Putraz : same to you too...

Ai dah add awak le..

ME~SARA said...

~ Tp Putraz : same to you too...

Ai dah add awak le..

z4mr said...

ade sejarah hitam pasal islam semasa valentine day... kematian st.valentine 2 salah satu cover up

HO! HO! HO!

Salam...

Hari ni seluruh rakyat Malaysia bercuti, hoorey...tapi ade gak yang kena keje ek...contohnye staff pasaraya besar, stesen minyak...heheheh....sebab kalau diorang tak keje, macam mane kita nak pi bershopping, macam mane kita nak isi minyak keta kan? heheheh....tapi berbaloi le sebab diorang dibayar double.

Ok, sempena krismes ni, ai nak wish kat kengkawan ai yang beragama Kristian : HAPPY KRISMES...ade juga yang buat umah terbuka, yang menjemput datang ke umah...terima kasih, kalau ai ade kesempatan, ai datang...





Kita kan rakyat Malaysia, memang berbilang kaum, dah bertahun-tahun ai pi umah terbuka member kristian untuk meraikan krismes mereka. Siap bertukar-tukar hadiah tanda menghormati mereka.

Perhatian : Ai kata meraikan saje, bukan suh ko pi mengamalkan agama mereka. Ni kang ade le yang nak kutuk ai cakap tak boleh pi celebrate krismes kat umah kawan. Sedangkan orang Islam kat luar sana berbondong-bondong menyambut Valentine Day lagi siott...itu lagi tak betol.

Ingat ye : Valentine bukan untuk kita umat Islam pi menyambut bersukaria sampai tergadai body. Valentine Day ialah hari memperingati kematian St. Valentine. (betulkan ai jika ai tersilap)

Ok cukup, berbalik pada menyambut perayaan krismes ni, hari ni ai akan keluar pi umah member yang akan merayakan perayaan itu. Ai cuma datang menziarah, mamam-mamam, borak-borak, pastu balek. ekekekek....

Dan lagi satu, ai nak ucapkan kat korang....



6 comments:

Rash said...

happy holiday to u =)

ME~SARA said...

~ To Rash : For you too...

Putraz April said...

salam...

sggh sat no...

nice blog...moga diberkati

Salam perjuangan...

http://ashsyumul.blogspot.com/

ME~SARA said...

~ Tp Putraz : same to you too...

Ai dah add awak le..

ME~SARA said...

~ Tp Putraz : same to you too...

Ai dah add awak le..

z4mr said...

ade sejarah hitam pasal islam semasa valentine day... kematian st.valentine 2 salah satu cover up